OMG! Forum!! 0.o


 
ИндексИндекс  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ПотребителиПотребители  Потребителски групиПотребителски групи  Вход  

Share | 
 

 Хаос магия

Go down 
АвторСъобщение
eloon
Катерица с уши.
Катерица с уши.
avatar

Брой мнения : 42
Age : 31
Registration date : 09.02.2009

ПисанеЗаглавие: Хаос магия   9/2/2009, 17:52

Принципи на Хаоса
1. Течението на Хаоса се проявява чрез действията на индивидуалния магьосник. Въпреки, че магьосниците могат да се сдружат за специфични магически цели, благото на индивида винаги е пред благото на групата.

2. За нашите групови цели няма никаква абсолютна власт, но ние признаваме, че истинската хаотистка същност на вселената може да се понижи, раздели и унищожи внимателно изпълнените групови проекти. Ние нямаме лидери. Всеки магьосник е сам за себе си. Груповите сдружение са управлявани или произволно, или като преходни проекти. Членовете оформят сдружения чрез декларация. Членовете разпускат сдружения чрез декларация, собствена борба или „божествен” акт.

3. Единственото изискване за членство в групата е липсата на здрав разум за желание да се членува с магическа група и волята за практика на странни и тъмни ритуали. Във всеки случай, членовете, които не желаят да практикуват подобно нещо, са любезно признати за жертвоприносими.

4. Всеки може да сформира група/храм, който да бъде клон подвижната общност или не.

5. Всяка група или член имат една главна цел. Но ние забравихме каква е тя, затова всеки ще трябва да реши това за себе си, ако е от толкова голямо значение.

6. Никой член или група могат да говорят от името на тяхната група като цяло, дори ако е получил одобрение от другите членове. Всички такива изявление са прищевки на демона Хорозон.

7. Членовете или групите могат да финансират магическите си дейности по всякакъв начин. Както и да е, има специална награда за магьосници, които са убедили немагьосници да ги финансират. Забранено е просенето от други магьосници.

8. Групите и Храмовете са от опитни магьосници. Те могат да се организират за изгода по всякакъв начин.

9. Членовете, групите, Храмовете и т.н. са изцяло дезорганизирани. Всяко проявление на организация са резултат от атака на друг магьосник.

10. Докато подвижната общност, Храма, групата и членовете са изкуствено обединени в преходно проявление, публичните изказвания са патологични лъжи, целящи да манипулират медиите или тълпата. Членовете са задължени да отричат изказвания на групата от всякакъв род. Групата и членовете са, в повечето случаи, упорити инати, радостни да разглеждат догматични изявления на каквато и да било тема или каквото и да било. Същността е давана на тези, които могат да твърдят ясни безсмислени позиции със страст и власт.

11. Обществените взаимоотношения на групата са основани на безсрамно рекламиране, откакто всеки може да се присъедини към групата чрез проста декларация, се възлага на членовете да популяризират групата и задачата й да съдейства на Хаоса, толкова често, колкото е възможно.

12. Откакто произлязохме от Хаоса, към Хаоса ще се върнем. Приемаме, като удостоверена истина, че нашата егоистична същност не ще оцелеят трансформацията към произволността. Членовете са задължени да признаят този факт и или да се държат като етични човешки същества, или като първо- дарувани, да изстискат всичко от своите егоистични личности през живота си.

Много важна в езическите магически ритуали е "мазилката на вещиците" - средство за засилване на гадателските способности. Тя се изготвя от семена на татул и блян. За целта се използва прясна и неосолена свинска мас, в която се поствят смлените семена на татула и бляна. Оставя се на тъмно, хладно и проветриво място. След 1 седмица тази смес се разтапя на слаб огън и се прецежда. След като изстине се налива в бурканчета. С нея се мажат слепоочията преди гадаене. Действието на тази помада се засилва ако в нея се поставят 1-2 плодчета лудо биле. ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: "мазилката на вещиците" е силно халюциногенно средство. При предозиране може да настъпи СМЪРТ!Хаос магията - магически тероризъм

Практикуването на магия e насочено към създаването на промяна в съзвучие с волята на мага. Тази промяна може да варира от изпълняването на прости желания, като например създаването на идеални условия за намиране на работа, до достигане на висшите метафизически сфери, като например общуването с ангелски същества при Джон Дий. Хаос магията, най-новото допълнение към Церемониалната Магическа Традиция, е иновативно и обезпокоително мощно средство за реализация на Магическото Намерение.

Хаос Магията произлиза от работата на Остин Осман Спеър и Питър Карол през първата и третата четвърт на 20 век. И двамата магьосници агресивно се обявяват против сложните магически техники и предлагат магически системи, които включват в себе си еклектичното и модерното. Двамата презират традиционната магия като ненужно усложнена, дискриминираща и немощна. Спеър, бидейки художник, е бил силно повлиян от други художници-магьосници като Уилям Блейк, също така и от относително новата област на психиатрията, в частност от работата на Юнг и Фройд върху подсъзнателното. Спеър набляга върху интеграцията на магическото изкуство във всички области на живота, и е невъзможно например да се направи разлика между неговите картини и магията му. Рисунките на Спеър са заклинания и магии. За разлика от него, Карол се насочва към научните теории и по-специално Теорията за Хаоса, еднакво повлиян от възможностите на словото и магическите инструменти като средство за откриване и въздействие върху субатомните взаимодействия на квантово ниво.

В по-общи линии Хаос магията използва теориите на Жак Дерида, някои области от Минимализма и работата на Джон Дий и хумора на Дада, за да създаде ритуално пространство за магическа дейност. Да се погледне на Хаос магията като реформация на традиционната магия би било неточно. Хаос магията е нещо ново, средство да се разградят общоприети вярвания, да се освободи енергията затворена от тези вярвания, и радикално да се измени потока на тази свежа енергия. Хаос магията е нападение срещу обикновените вериги от убеждения, атака срещу статуса на ума, партизанска война срещу мислите в ума.

Хаос магията се фокусира върху механизма на вярата и убежденията, и предполага че те, а не техния обект, са критичен елемент в магията. Хаос магьосниците ще възприемат или ще опровергават убежденията си както намерят за добре, за успешно провеждане на магическия акт. Тази ориентация ще постави на изпитание адаптивността на индивида и ще я издигне в първостепенно качество и ще приветства промяната като истинска рефлекция на истинската природа на реалността. Тя може да бъде екстремно дестабилизираща за индивиди чиято чувствителност към собствената индивидуалност изисква вселената да бъде разглеждана като подредено и изпълнено със смисъл място. Хаос магията изрично отхвърля възможността за вечна почивка, за вечен ред. Тя разглежда вселената като феномен, чиято сложност надхвърля възможностите на нормалната човешка психология за разбиране. Хаос магьосниците ще се съгласят че вселената е в такова състояние на извиране на както изглежда случайно движение, което само лукатушни техники като тези на Хаос магията могат да заобиколят съзнателния ум и да имат шанс да създадат промяна в съзвучие с волята.

Хаос магията е само-анихилираща се, възприемаща мундалността с лудата мъдрост на Нуингмапа школата на Тибетския Будизъм, монасите от Дзен Будизма, и теоретичните структури на Нагарджуна и Мадхиамака школата на Будизма. Една от двете централни сутри на Мадхиамака е Праджна Парамита, сутра чието название в свободен превод гласи "Отвъд отвъд, където лежи пробуждането" и чиито структури, в които формата и пустотата (Хаоса и Реда) са идентични помежду си, прилича на съвременните хаос ритуали. Основателят на Нуингмапа школата на Тибетския Будизъм е вълшебникът буда Падмасамбхажа и някои от ритуалите му( като гробищните ритуали на Ход ) са силно забележими и в практиката на Хаос магията при използването на Старите божества от Некрономиконът. Коаните от Дзен будизма са предназначени да предизвикат късо съединение в дискурсивния ум и да доведат до състояние на ума близко до желаното от Хаос магьосниците.

Хаос магията може да се разгледа като психологическо допълнение към магическите ритуали. Подобна на системата на Станиславски, ритуалната система на Хаос магията подпомага блокирането на съзнателния ум и генерира състояние на съзнанието известно като гнозис, състояние на ума при което защитите на дискурсивния ум са отхвърлени и магическото намерение може да бъде запратено в Абсолюта, към квантовия поток на вселената. Хаос магьосниците целят да забравят своята индивидуалност, за да постигнат своята воля, да променят вселената като цел на магическия акт. Използват се различни пози на тялото, ритуали, звуци, визуализация, условните рефлексии на сетивата, медитация, и генериране на емоционални състояния като гняв, страх, отвращение, скука или отчаяние. Всеки метод, който създава моментно състояние на гнозис е определен като приемлив. Други любими техники включват секс, болка и объркване. Хаос магьосниците използват сигили (магически намерения които са трансформирани в символни структури), ритуали от всякакъв източник, езотеричната и популярната култура,за да оформят магическото пространство на гнозиса.

Хаос магията не вижда различията и отрича дуализма. Вкоренена в квантовия поток и знаеща че идеите не са реалността (макар че могат да окажат влияние на възприемането й) Хаос магията не прави разлика между Бяла, Сива и Черна магия, между добро и зло, между погрешно и вярно. Като следствие от това Хаос магията може би не е за тези, които са твърде въвлечени в обществения морал и етичен кодекс. Всъщност ако бъдат принудени повечето Хаос магьосници ще се определят като черни, но като определение на магията, че тя се занимава с това, което е скрито, или в тъмнина и затова черно. Хаос магията не е за докачливите, нито за тези които имат твърда представа за етиката, нито за тези които са обсебени от установяването на твърд социален ред. Церемониалната магия и Уика предоставят достатъчно възможности за интегриране на обществото и магията. Хаос магията се концентрира върху техники, които работят, ритуали с мощни ефекти, които създават директни промени в съзвучие с волята на магьосника, ритуали които могат да се проверят и повторят, ритуали които оказват влияние в най-дълбоката същност на Хаос практикуващите, понякога по катастрофални начини, ритуали които не отсъждат какво е добро и лошо, и поради това не са съмнителни.

Тези които са заинтересувани от практиката на Хаос магията се предупреждават че Хаос магията може да бъде силно дестабилизираща. Тъй като е предназначена да разрушава убежденията нежно кътаните мнения, историите които разказваме сами на себе си, за да се предпазим, ще бъдат разрушени и разложени. Освен ако волята на магьосника не е да захвърли тези стари идеи, да позволи на оковите на личната идентификация да паднат, нормалните резултати от магическите действия могат да бъдат хаотични. Драматични промени в живота са сред нормалните резултати от ритуалите. В основата си Хаос магията не е в откриването на личната Истинска Воля, не е в комуникацията с Майката Богиня, или в работата с някакви демони, а в директното, поразяващо разбиране на Хаос потока, квантовия поток на една нечовешка вселена. Затова и Хаос магията е магически тероризъм.

-------------------------------------

Хаос Вихър
СЪЗДАВАНЕ НА ВИХЪР Цел: Вихърът се създава като връзка, портал, през който силата на първичния Хаос се материализира. Отварянето на Вихъра създава връзка със самия източник на магията, който после може да бъде използван за различни цели. Това е също изключително ефективна начална прогонваща процедура, както и самостоятелен ритуал със специфични цели. Ритуалът 1. Застани изправен. Направи няколко дълбоки вдишвания. Отпусни се. 2. Като си центриран, тропни с левия крак и изкрещи: HUT (начало) 3. Изпъни показалеците си и ги събери пред себе си. Кажи: XIQUAL UDINBAK (Прояви се Хаос!) Визуализирай точки светлина на върха на пръстите си. 4. Раздалечи пръстите си така, че да се получи вертикална линия (от светлина) пред теб. Кажи: XIQUAL UZARFE <-> D'KYENG (Прояви се етер <-> Константа на Планк!) Етерът е изпълнен с потенциал, Константата на Планк е абсолютен покой, свиване. Визуализирай астрологичният символ на Сатурн на върха на вертикалната линия и гръцката буква пси отдолу. 5. Събери отново показалците си, но продължавай да визуализираш линията и символите в края. 6. Начертай друга линия (раздалечавайки пръстите), перпендикулярна на първата и кажи: XIQUAL KUDEX<-> EACHT (Прояви се светлина <-> мрак!) На двата края на линията, визуализирай една сфера от бяла светлина и друга сфера от пълна тъмнина. 7. Допри отново показалците един до друг, но продължавай да визуализираш символите в края. 8. Начертай трета линия на 45° спрямо първите две. Кажи: XIQUAL ASHARA <-> DIJOW (Прояви се огън <-> вятър!) Различни символи могат да се използват за тези две стихии, вкл. и лично изработени сигили. 9. Допри отново показалците един до друг, но продължавай да визуализираш символите. 10. Начертай линия, перпендикулярна на предишната и кажи: XIQUAL THALDOMA<->NOBO (вода<->земя или пространство<->материя/маса) Различни символи могат да се използват за тези две стихии, вкл. и лично изработени сигили. 11. Не бързай! Увери се, че можеш да визуализираш всички символи и линии. Не се опитвай да контролираш цвета, нека той сам се определи. 12. Кажи след това: XIQUAL ONGATHAWAS (Прояви се, Вихър!) Направи жест с лявата ръка, който прилича на завъртане на колело, въртящо се пред теб. Това може да варира от завъртане на пръста или движение с цяла ръка. 13. Използвай дишането си, за да усилиш първоначалното завъртане. С всяко вдишване и издишване прави Вихъра все по-бърс и по-бърз. Прави това, докато Вихърът стане триизмерен, така, че да можеш да поставиш ръката си в него 14. Вихърът сега е отворен. Извикай: XIQUAL CHOYOFAQUE (Да се прояви действието на Хаоса!) Може да извикате: XIQUAL ... и да кажете подготвено желание на даден език /напр. Ураново-варварски/. 15. Извърши действията, които искаш да направиш. 16. След като си свършил, усили визуализацията още веднъж. 17. С показалеца на лявата ръка посочи и кажи: ANGBIX? (Защо?) След това със средния пръст: POHUTH? (Как?) Накрая с палеца: WOKAC? (Какво?) Това са трите основни въпроса на материализма, науката, духовността, религията, и магията. 18. Визуализирай обърнат триъгълник, образуван от трите изпънати пръста. Триъгълникът е солиден, материален. Завърти го по Вихъра обратно на часовниковата стрелка, така че да затвориш Вихъра, казвайки: AEPALIZAGE (Иманетизиране на Есхатона) това е процедура,която се прави вместо отваряне на кръг при всяка хаос-магическа операция.Каквато е ролята на кръга при цере мониалната магия и уика,такава е и ролята на хаос вихъра при хаос магията.Той е енергоизточник и има доста широки граници на приложение.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
 
Хаос магия
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
OMG! Forum!! 0.o :: OMG! Форуми! :: Сръхестественото-
Идете на: