OMG! Forum!! 0.o


 
ИндексИндекс  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ПотребителиПотребители  Потребителски групиПотребителски групи  Вход  

Share | 
 

 Voodoo

Go down 
АвторСъобщение
__SuNsEt
Катерица с уши и мустаци.
Катерица с уши и мустаци.
avatar

Брой мнения : 72
Registration date : 15.02.2008

ПисанеЗаглавие: Voodoo   3/5/2008, 10:18

Вуду е възникнала на Карибските острови религия, известна още като вуудуу и хуудуу. Корените на религията са в Западна Африка, откъдето се е пренесла заедно с превозваните роби. Думата Вуду произхожда от воду, което означава ‘дух’ или ‘божество’ в превод от езика Фон, едно от наречията Догони- район в Западна Африка, където именно се намира дома на вуду божествата - Лоа. Смесването на традиционните вярвания на Йоруба и католическите церемонии довело до формирането на тази религия. Трябва да добавя, че освен Йоруба, влияние оказват и други племена от Западна Африка, като най-голямо е на племето Догони, което според легендите произлиза от хора, дошли от съзвездие Сириус. Освен под името Вуду в различните части на Америка съществуват и други наименования като Сантерия, Макумба, Кандобле и т.н.
Във всички тези религиозно-магически култове обаче се правят сходни ритуали и се използват едни и същи богове и духове, с различни имена. Доста от хората мислят, че Вуду се състои от кървави ритуали и изравяне на трупове. Истината е, че съществуват и подобни практики, но освен тях Вуду включва цялостна система от знания, посредством която човек може да овладее силите на природата. Тези знания обаче могат да бъдат доста опасни и затова е желателно да се усвояват с учител, ако желаете можете да преминете тази програма.

Както споменах в началото, религията Вуду, въпреки че се е оформила на американския континент, в основата си е африканска. А най-характерното, описано от изследователите на африканските традиции е присъствието на танца, музиката, словото, ритъма в живота на всеки, независимо към кое племе принадлежи. От тук и магията на Африка е магия на словото, заклинанието и музиката. За африканският маг всеки предмет, животно или човек, излъчва невидими за обикновенния човек набор от звуци, които предствляват неговото слово. Магията на Африка е природна магия и освен със силите на ритъма, словото и музиката се характеризира и с магията на изображенията.


Какво мислите за вудуто? sm3

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
PaperDoll
[БаБа.СърФисТ]
[БаБа.СърФисТ]
avatar

Брой мнения : 784
Age : 26
Location : Пред компа
Registration date : 25.12.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Voodoo   27/5/2008, 00:53

Много пъти толкова здраво са ми разклащали нервите, че съм излизала от нерви и съм била на косъм да направя Черна Вуду магия. Амаа лошото е, че с Вуду и въобще с нищо шега не бива, най-вече, защото винаги се връща/ Ама човек като е афектиран и не мисли какво прави =( Иначе веднъж щях да правя любовна Вуду, ама се отказах. xD Казала съм си да не се занимавам...
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.teensworld.forumup.com
Жуфи
Супер реактивна катерица с бадеми и лешников крем
Супер реактивна катерица с бадеми и лешников крем
avatar

Брой мнения : 1499
Age : 24
Location : *рее се*
Registration date : 26.12.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Voodoo   27/5/2008, 19:17

Тва е онова там .. с ... с... аа... ААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111111111 *крие се зад тонколоната*

_________________
Take a step outside the planet
Turn around and around
Take a look at where you are
It's pretty scary
---
Сникерси ООД форевър. ^^
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
=]
Супер реактивна катерица с бадеми и лешников крем
Супер реактивна катерица с бадеми и лешников крем
avatar

Брой мнения : 307
Registration date : 29.06.2008

ПисанеЗаглавие: Re: Voodoo   30/6/2008, 09:41

Замъгленослепци ТОСП
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
eloon
Катерица с уши.
Катерица с уши.
avatar

Брой мнения : 42
Age : 31
Registration date : 09.02.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Voodoo   11/2/2009, 10:52

КАК ДЕЙСТВАТ ВУДУ МАГИИТЕ?
Тя е найтрудна за разваляне, защото целта й е предимно физическото унищожаване на някого, вграждането на болести в здрав човек, за да оздравее болен или довеждане на заможен човек до невъзможност да разсъждава, с цел да му бъде отнето всичко, което притежава.
Обикновено се работи или директно върху живия човек, ако вудумагьосникът има достъп до него, или със снимката му, а найчесто срещаният начин е да се работи върху восъчна, парцалена или хартиена фигура на обекта на магията.Във вудуто присъстват различни заклинания, органи от животни и билкови отвари.
Тази магия се разваля трудно, защото малцина познават реда за нейната направа. Разваля се още потрудно или изобщо не се разваля, когато е направена от аматьори, които не знаят правилата.

Вуду вевета
Всеки дух и божество (лоа) във вудуисткия пантеон притежава свое графично изображение наречено веве. Веветата се рисуват по време на религиозни церемонии за да призоват духовете от техните селения в света на смъртните. Имат подобна роля като при сиглите на духовете в церемониалната магия.
Веветата се чертаят по различен начин, най-често на земята с царевично брашно около ритуалния стълб на храма - пото митан.
Характерно е, че повечето божества имат различни тъмни и светли аспекти на които отговарят различни вевета, но тези са едни от основните:

Папа Легба - господар на кръстопътищата, пакостник, владеещ вратите към селенията на духовете
Дамбала и Аида Уедо - Създателят и неговата божествена съпруга. Олицетворявани от змията и дъгата.
Мараса - божествените близнаци, закрилящи децата и владеещи лечението
Агуе и Ла Сирен- морски божество владеещи водите, покровителстват моряците
Локо Атисо - патрон на лечителите, билкарите, растенията
Айзан - лоа на вуду церемониите, инициациите, свещениците
Огу - покровител на воините, снаряженията, битките
Папа Зака - покровител на земеделците, плодородието
Симби - водната змия, покровител на магьосниците
Езили (Ерзули) Фреда - покровителка на жените и любовта
Езили Дантор - покровителства майките, любовта, красотата, лукса
Гран Боа - господар на горите и джунглите
Босу - лоа-бикът, покровителстващ мъжеството и плодородието
Геде - господари на смъртта, повелители на мъртвите, в някой традиции и на децата
В течение на времето и основно заради различните гонения срещу вуду, за да прикрият своите божества, вудуистите ги скриват зад образите на католически
светци. Поради което на всеки лоа отговаря определен светец, който го символизира.
В религиозните традиции на Йоруба - сантерия, макумба и т.н. божествата се наричат ориша, като в повечето случай те са едни и същи.

П.П: PaperDoll, не съществува такова нещо "черна" магия!!!!!!!!!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
eloon
Катерица с уши.
Катерица с уши.
avatar

Брой мнения : 42
Age : 31
Registration date : 09.02.2009

ПисанеЗаглавие: Изработване на вуду олтар   12/2/2009, 11:35

Хора с различни вери правят олтари. Дори тези, които не принадлежат на определена вяра могат да направят например някой ъгъл в стая място, където да седнат и помислят, да медитират и да се молят, да правят йога или да свирят на африкански инструменти. Много често се прави олтар, който включва някои предмети, като: цветя, камъни и кристали, свещенни символи, фотографии или образи, музикални инструменти, свещи, благовония и др. Съзнателно или не, когато изграждаме олтар, ние го свързваме с намерението да се отворят най-загадъчните от всички врати - вратите между човешкия и духовния свят. Олтарът е представяне точно на тези врати на материално ниво. Олтарът е врата. Когато застанете пред него, вие приканвате духовните сили от другата страна на тази врата да се свържат с вас, да ви посетят и да действат чрез вас. Около олтарът може да се танцува, да се свири на барабани, да се принасят жертвоприношения. Понякога на олтара се обособяват неща, посветени на конкретен Лоа, напр. на кръст за Барон Семеди или малка палатка от палмово листо за Ерзули. Използват се и малки килерчета, наречени djevo или bagi където се пазят церемониалните предмети. Тези обекти включват свещенни дрънкалки, серия от бутилки за принасяне на напитки, pot-tetes, давани по време на инициация, глинени гърненца, наречени гови /govi/ не се използват обикновено от тези, които не са инициирани. Най-добрият начин е да намерите kay myste /от френски - мистерии, къща на мистериите/. Това са малки къщички, които са конструирани като индивидуални олтари на съответния Лоа. Тези къщички съдържат много прости материали, които се намират по цял свят. Те са забележителни със своята индивидуалност и красота. Най-често олтарите в Хаити се правят на пода. Могат да се поставят кристали, керамични съдове в определен цвят и т.н. Вашият kay myste може да обхваща малка част от спалнята или всекидневната, макар че в Хаити не е прието да се спи в стая заедно с предмети, посветени на Лоа, особено с човек от противоположен пол, освен по време на инициация, когато секса е забранен така или иначе. Може да сложите параван пред това място или да оставите отделна стая за служба на Лоа. Следващите предложения може да ви послужат за конструиране на един базисен олтар, който може да бъде променен за служба мна определен Лоа, по ваше желание. В Хаити, когато вудуист реши да си направи домашен олтар за определен божествен аспект, вика Houngan или Mambo /жреци/ да построят и осветят олтара. Някои от олтарите задължително се праявт на мръсен под, други на платформа, направена от дъски или по-често - от бетон. Ето една възможност да си направите олтар. Вземете бяло платно и го напръскайте с вода, заедно с малко от първата ви сутрешна урина. Вместо урина, може да използвате оцет. Оставете платното да изсъхне, по възможност на слънце. Покрийте олтарната ви маса с него и го напръскайте с любимия ви парфюм или малко Florida Water. След това вземете 4 малки камъчета близо до дома ви, измийте ги с подсолена вода, подсушете ги добре и ги поставете във всеки ъгъл на олтара. Измийте една чаша за вино. Пригответе стъклена купа или друг съд и го напълнете с вода. Не използвайте метал или керамика - само стъкло или кристал. Поставете я в центъра на олтара и налейте 3 пъти по малко бял ром, все едно, че благославяте водата. Във вуду има практика да се дават имена на ритуалните обекти. Желателно е да дадете позитивни подходящи или фантастични имена, като напр. "Водата на Живота". В свещникът поставете малко пръст, взета в близост до дома ви и няколко кристалчета сол. Вземете бяла свещ и с чисто растително масло я разтрийте от средата към върха и след това от средата надолу. След като омазните свещта, съсредоточете енергията си в ръцете си и се помолете за духовна награда. Поставете свещта внимателно върху свещника и ги поставете пред чашата с вода. Не я палете все още. Около Олтара ще поставите другите обекти за ритуално служене. Така например - за предците, ще поставите образи на ваши предци /починали роднини/; за олтара на Огун ще сложите мачете /дълъг нож/ и червена кърпа; за Ерзули - цветя и бижута и т.н.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Voodoo   

Върнете се в началото Go down
 
Voodoo
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
OMG! Forum!! 0.o :: OMG! Форуми! :: Сръхестественото-
Идете на: